All posts in november 2012

De Sjpeknekke uit Boukoul winnaar LKZH 2012!

Op het LKZH 2012 in Nieuwstadt zijn de Sjpeknekke uit Boukoul als winnaar uit de bus gekomen! In de bomvolle arena “De Sjirp” wisten zij zich te kronen tot kampioen van Limburg! Wij wensen de mensen uit Boukoul van harte proficiat met het behalen van de felbegeerde titel!

Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes 2012

Het hart van het feestweekend is het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes 2012, een gezellige competitie tussen 17 Limburgse zaate hermeniekes en joekskapellen. In een optreden van telkens 11 minuten speelt elke hermenieke de longen helemaal uit het lijf en zet daarmee de zaal volledig op de kop.

Kenmerkend is het plezier waarmee muziek wordt gemaakt; een enkele valse noot, mogelijk veroorzaakt door een vooraf genuttigde alcoholische versnapering, doet aan het lol maken met muziek en voor het publiek niets af. Vandaar de slogan voor 2012: Mit blaoze, zuuver plezeer! Naast de titel Limburgs Kampioen zijn er nog andere prijzen te winnen, zoals die voor de zaatste hermenie, de meest enthousiaste fans en de vereniging met het hoogste Limburggehalte. De deelnemers worden beoordeeld voor een deskundige jury onder leiding van L1-coryfee Tom Doesborg.

De evenement begint om 17:00u met de loting en zal rond 1:00u eindigen. De entree voor deze avond is geheel gratis!