All posts in februari 2012

Voorbereidingen Kennedy Kapelle Treffe in volle gang

De commissie Kennedy Kapelle Treffe van Jonge Klaore, ondersteund door de heren Ruud Vos en John Rokx van Dao Kump Nog Eine, Jeu Goossens van Kennedymars Sittard en met medewerking van John en Neeltje van Café de Piep, is volop bezig met de organisatie van het Kennedy Kapelle Treffe 2012 op zaterdag 7 april.

Door het plotselinge wegvallen van Café 't Nestje is de opgave voor ons dit jaar nog iets groter dan gewoonlijk en moeten wij op verschillende vlakken improviseren. Zo zal er vanwege het wegvallen van de ruimte in Café 't Nestje een verwarmde tent geplaatst worden op de markt om bezoekers in te ontvangen.

Wij doen uiteraard ons best om ook deze editie weer te laten slagen voor wandelaars, bezoekers en kapellen!

Volg de updates over het Kennedy Kapelle Treffe 2012 via deze pagina!

Bakker Marcel Roubroeks in de krant

Bakker Marcel Roubroeks, al 4 jaar 'hofleverancier' van de nonnevotte voor onze nonnevotte actie, stond vandaag in de Limburgse kranten met een artikel over, u raad het al, nonnevotte.

Een korte versie van het artikel met enkele foto's kunt u vinden via deze link.

Marcel (en alle andere medewerkers bij Roubroeks) nogmaals hartelijk dank voor de samenwerking!

Knoevelemint 2012

Gisteren (13-02-2012) was Jonge Klaore te gast in het provinciehuis in Maastricht, waar alle Limburgse kampioenen van dit carnavalsseizoen werden gehuldigd tijdens het Knoevelemint. Een hele eer uiteraard, waar menig lid al weken naar uit keek.

Tijdens deze uitermate gezellige middag mochten alle kampioenen hun act opvoeren voor een publiek van carnavalsverenigingen, hoogwaardigheidsbekleders, bezoekers en kijkers thuis, die via TV Limburg alles live thuis konden volgen.

Aan het eind van de middag werd aan alle kampioenen een medaille en oorkonde uitgereikt door Gouverneur Bovens of gedeputeerde Lebens en mocht Jonge Klaore afsluiten met het Limburgs volkslied. Vervolgens was het uiteraard tijd voor de nodige hapjes en drankjes 😉

Wij hopen binnenkort fragmenten van de beelden van TVL te kunnen plaatsen op de website!

Eerste prijs ZHF Mofert

Jonge Klaore is gisteren in het altijd gezellig Montfort uitgeroepen tot winnaar van het jaarlijkse Zaate Hermeniekes Festival. Deze kroegentocht, georganiseerd door de lokale carnavalsvereniging Den Uul van den Grauwert, is altijd weer beregezellig en blijft een van de favoriete evenementen bij de leden van Jonge Klaore!

Ook deze editie was naar onze mening weer een grandioos succes, ondanks het lage aantal deelnemende kapellen en de kou buiten. Zoals ieder jaar was er gezorgd voor een wissel-schema zodat we aan het eind van de dag alle café's hadden bezocht.

Op de tweede plaats eindigde de Rettich Bend uit Heel, die aan het eind van de avond nog een spetterende show weg gaf in café 'Biej de vogel'. De derde plaats was voor de Baerekapel, tevens uit Heel!

Wij bedanken de organisatie, kroegbazen en collega zaate hermeniekes voor een gezellige dag en hopen jullie volgend jaar weer allemaal te mogen begroeten in Montfort!

Foto's hier!