All posts in november 2011

Jonge Klaore te gast bij TVL

Zaate Hermenie Jonge Klaore is uitgenodigd voor het programma Limburg Vandaag van TV Limburg. Kijk op donderdag 1 december tussen 16:00u en 17:30u naar TV Limburg!

Kijk hieronder naar het interview en “Geneete van 't laeve”!

zp8497586rq

Jonge Klaore wint LKZH 2011!

Zaate Hermenie Jonge Klaore winnaar LKZH 2011!

Op het LKZH 2011 in Reuver is Zaate Hermenie “Jonge Klaore” uit Nieuwstadt als winnaar uit de bus gekomen! De jury had de keuze uit een deelnemersveld van 20 joekskapellen en zaate hermeniekes uit de gehele provincie Limburg. Jonge Klaore bleek te sterk voor de naaste concurrentie en eindigde bij alle vijf de juryleden op de eerste plaats. Tevens won Jonge Klaore de prijs voor de meest uitgelaten fangroep! 2e plaats was er voor Kiek mer uit Swalmen en de 3e prijs ging naar Krom dur d'n Bocht uit Leunen.

Het LKZH 2012 zal dus in Nieuwstadt in de gemeente Echt-Susteren gehouden worden! Hou deze site in de gaten voor meer informatie!

Volg ons ook op twitter via @JongeKlaore

zp8497586rq

Jonge Klaore winnaar CCC Sus Scrofa

Vrijdag 18 november vond het 6e Concours des Couchons Carnavalesque georganiseerd door Sociëteit Sus Scrofa plaats in Café Juffrouw zonder kop in Echt.

Dit jaar werd er voor het eerst gestreden om een wisselbeker. De deelnemende hermeniekes kregen elk een stemformulier waarop ze zelf hun top 3 van andere hermeniekes konden aangeven. Sociëteit Sus Scrofa streed als organiserende vereniging niet mee voor deze beker en de hermeniekes konden geen stem op zichzelf uitbrengen.

Na een zeer gezellige avond werden de stembiljetten verzameld en werd de top drie bekend gemaakt.

Op de derde plaats eindigden de Peijer Doosvlaegels en de 2e plaats was voor de Ealenjers uit Oud-Geleen. De eerste prijs mochten wij in ontvangst nemen onder vermelding van het feit dat een vereniging zelfs op het stembiljet had geschreven dat dit cum-laude was dankzij de dames met de dwarsfluiten.

Uiteraard bedanken wij Sus Scrofa voor de gezellige avond en hopen wij hen te mogen begroeten op ons treffen in April 2012!

zp8497586rq